Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: ZO2110

Colleges Kunst uit de Doeken

Colleges Kunst uit de Doeken
Cursuscode: ZO2110

Deze cursus wordt digitaal verzorgd met behulp van Zoom.

In deze vijfdelige collegereeks van  een uur staat het op  1 februari 1916  in Zürich opgerichte Cabaret Voltaire centraal; wat was dit voor  gezelschap en welke  gevolgen heeft het gehad voor de kunst

In de colleges komt aan bod:

  • Cabaret Voltaire en Dada
  • Maurizio Cattelan, John Haertfield e.a.
  • Reacties op de Dada als Surrealisme, popart etc.
  • Hedendaagse exposities en het neo dada

Het zijn 5 hoorcolleges die je live volgt, die niet terug te kijken zijn en waarvan geen lesmateriaal beschikbaar wordt gesteld.

De lessen kunnen gevolgd worden op eigen computer of tablet, het enige wat nodig is, is een goede internetverbinding met geluid.

Tijdens de colleges zie je dezelfde afbeeldingen die je anders  in een zaal zou zien.

Dinsdag 30 maart 2021
5 lessen van 1 uur aanvangstijd 20:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 22,00
Mw. J (Janneke) Gelling
20:00 - 21:00
Locatie: Digitaal via Zoom (klik hier voor de adresgegevens)
J (Janneke) Gelling
J (Janneke) Gelling
Doceert Kunstgeschiedenis aan de Volksuniversiteit sinds 2010 en is vormgever sinds 1987 Beschouwen, vergelijken, analyseren, bespreken en herkennen: Picasso heeft zich afgevraagd waarom veel mensen de kunst willen begrijpen. Waarom niet de zang van een vogel, waarom houdt men van de sterren, van de verschillen in seizoenen zonder te proberen de betekenis te weten te komen. Ligt het er aan dat kunst door mensen is gemaakt en dat men wil weten het waarom en door wie? Janneke Gelling is bijna 20 jaar verbonden geweest aan de NHL (Hogeschool in Leeuwarden) als coördinator en docent aan de Faculteit Onderwijs; de Lerarenopleiding Beeldende Kunst en Vormgeving en de afd. Communicatie. Gaf les in Kunstgeschiedenis, dessin- en tentoonstellingsvormgeving, styling en eventmanagement, waarbij ook het coördineren van projecten met studenten aan derden een belangrijk onderdeel vormde.